Ajax Athens FC

Ajax Athens FC
Επίσημο Ποδοσφαιρικό σωματείο της ΕΠΟ και ΕΠΣΑ με έμφαση στις ακαδημίες.

Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2018

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ...ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ

Ήταν καλοκαίρι του 2000 όταν ο Α.Π.Ο.Ψυχικού πέρναγε στα χέρια του Βιτζηλαίου Ανδρέα. Μία ομάδα όπου μετρούσε 24 δελτία. Μία εμφάνιση. 8 μπάλες. Κανένα γήπεδο.Κανένα γραφείο στέγασης. Ανολοκλήρωτες χρονιές στην Γ' αθήνας επι συνεχόμενα χρόνια. Ο Βιτζηλαίος Α. έχοντας την εμπειρία της 4ετούς προεδρίας στην ομάδα της γενέτειρας του Κορωνίδα Γαλατσίου (Νάξου) ήταν έτοιμος για το δικό του δημιούργημα. Καλοκαίρι 2003. Η ομάδα παίρνει όνομα και αυτό "ΑΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ" Α.Π.Ο.Προμπονά.
  Στα 15 χρόνια ύπαρξης η ομάδα απέκτησε οντότητα. Δημιουργήθηκαν ακαδημίες απο το μηδέν (κυριολεκτικά 0 ο αριθμός των αθλητών στα φυτώρια). Δημιουργήθηκε Αντρική με σταθερή παρουσία στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΑ. Αποκτήθηκε πρόσβαση σε δύο γήπεδα11x11 και 5x5 με πάνω απο 20 προπονητικές ώρες την βδομάδα. Κάνοντας τον απολογισμό όλων αυτών των ετών ο απολογισμός μόνο θετικός μπορεί να είναι.
-Ο αριθμός των αθλουμένων παιδιών έφτασε πριν κάποια χρόνια να ξεπερνάει τα 140. Αριθμός "ταβάνι" με τις γηπεδικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κυρίως οι ομάδες του Δ. Αθηναίων και πόσο μάλλον εμείς μιας και η φυσική έδρα μας είναι η περιοχή της Ριζούπολης/ Περισσού αλλά γηπεδική είναι η Ακ. Πλάτωνα στον Κολωνό.
- Πάνω απο 12 αθλητές με πρώτη εγγραφή στον "ΑΙΑΝΤΑ" αγωνίστηκαν σε επαγγελματικές κατηγορίες ασκώντας το επάγγελμα του Ποδοσφαιριστή. Αμέτρητοι αυτοι που ασχολήθηκαν ημιεπαγγελματικά ή καθαρά από χόμπι για συνεχόμενα χρόνια με το ποδόσφαιρο.
-Η αντρική ομάδα διεκδίκησε 4 φορές άνοδο μέχρι την τελευταία αγωνιστική και οι 3 απο αυτές ήταν με μέσο όρο ηλικίας κατώτερο των 20, με παιδιά της ομάδας.
-Υπήρχαν αγωνιστικά τμήματα ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΗΛΙΚΙΑΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΣΑ συνεχόμενα χρόνια με ουκ ολίγες διακρίσεις.
- Σταθερή συμμετοχή της ακαδημίας σε τουρνουά σε όλη την Ελλάδα.Κρήτη , Κατερίνη , Χαλκίδα ,Καρπενήσι , Λουτράκι και πολλά άλλα σημεία.
-  Γραφεία της ομάδος απο τον 1ο χρόνο με Εντευκτήριο και αποδυτηριακό χώρο εντός. Ενίοτε και γυμναστήριο.
- Βραβείο fair play το 2008 για την αντρική όντας η καλύτερη επίδοση συμπεριφοράς σε όλες τις κατηγορίες και ομίλους της Αθήνας. Με 2 κίτρινες κάρτες σε μία σεζόν και μέσο όρο ηλικίας τα 16 έτη.
 18 χρόνια μετά ο κύκλος αυτός φτάνει στο τέλος του. Μέσα σε αυτόν, ο Βιτζηλαίος Μάρκος υπήρχε στην ομάδα έχοντας αγωνιστεί σε όλα τα ηλικιακά τμήματα της ομάδος.Έχοντας κάνει τον ποδοσφαιρικό του κύκλο σε Β΄Εθνική (Εθνικό Αστέρα)  Α' , Β' και Γ' αθήνας απο τα 14 του μέχρι τα 26 του τον κέρδισε η προπονητική.  Προπονητής σε αυτή απο το 2008, έχοντας περάσει απο όλα τα ηλικιακά τμήματα, αργά και σταθερά για να φτάσει στο αντρικό τμήμα 2 χρόνια πριν.
 Καλείται πλέον να ανοίξει έναν νέο κύκλο στην ομάδα.Γιατί όχι μεγαλύτερο και λαμπρότερο απο την στιγμή όπου οι βάσεις υπαρχουν γερά δομημένες.
Ακολουθώντας πάντα τον δρόμο του ευγενούς αθλητισμού, μακρία απο παρασκήνια. Ακολουθώντας την φιλοσοφία της ομάδας με ανιδιοτελή αγάπη για το ποδόσφαιρο. Ακολουθώντας την πίστη στον νεαρό αθλητή και το Ποδοσφαιρικό "είναι" της χώρας μας ο Βιτζηλαίος Μάρκος είναι πλέον ο εκλεκτός ομόφωνα απο το ΔΣ της ομάδος μας να συνεχίσει την παράδοση της ομάδας με τις νέες ιδέες (όντας νέος 28 ετών) και εστιασμένες γνώσεις του γύρω απο το ποδόσφαιρο. Ο Γενικός Αρχηγός του σωματείου έχοντας πλέον τα "κλειδιά" στο οργανωτικο / διοικητικό και ποδοσφαιρικό κομμάτι.
Έχοντας κοντά του ένα συγκεκριμένο τιμ ατόμων (ονόματα που θα ανακοινωθουν τις επόμενες ημέρες)  πιάσανε ήδη δουλειά με σκοπό το ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΛΙΦΤΙΝΓΚ της ομάδος.
Τα καίρια σημεία αυτού είναι :
-ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΜΕ ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΥΤΩΝ ΣΕ ΝΕΟ ΧΩΡΟ.
-ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟΥ ΤΙΜ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ
-ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ
-ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΟΥ UEFA C' ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ
-ΦΡΕΣΚΑΡΙΣΜΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟΥ ΑΙΑΝΤΑ . ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΚΟΥ ΚΑΙ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

Όσον αφορά το αντρικό θα στηριχθεί η ενέργεια που ξεκίνησε πριν 2 έτη πλαισιώνοντας της με παιδιά του εφηβικού μας. Η σεζόν 2018-19 είναι η 3η του συγκεκριμένου πρότζεκτ, έχοντας 17 αθλητές κάτω των 20 γηγενείς του συλλόγου με αρκετά λεπτά αντρικής στα πόδια τους ΟΛΟΙ. Η σεζόν αυτή είναι και η κομβικότερη της προσπάθειας αυτής μιας και το ελάχιστο των απαιτήσεων πλέον είναι Η ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΚΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟΥ στην Αθήνα ξανά με βάση το ποδόσφαιρο και τη βαθμολογική θέση. Πέραν της συμπεριφοράς και του χαρακτήρα όπου ήδη τα έχουμε κερδίσει αυτα.

Καλωσορίζουμε λοιπόν μία νέα αρχή. Αρχή πολλά υποσχόμενη γεμάτη νέες ιδέες όρεξη για δουλειά και αγάπη για το ποδόσφαιρο και τον "ΑΙΑΝΤΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ".
Καλούμε όλους εσάς αθλητές και μη της ομάδος. γονείς αθλητών , παλιούς αθλητές, απλούς φιλάθλους της ομάδας να αγκαλιάσετε και να στηρίξετε την προσπάθεια αυτη. Αξίζει τον κόπο. Σιγουρα.
ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ!!

Υ.Γ. Ο Πρόεδρος έχει όνομα και λέγεται Βιτζηλαίος Ανδρέας. Γεγονός που σημαίνει πως θα είναι εκεί σε κάθε δύσκολη και ευχάριστη στιγμή να στηρίξει την ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟΥΡ ΣΟΦΙΚΟΥ 2013.ΤΟ ΤΟΤΕ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟ ΠΑΜΠΑΙΔΙΚΟ ΜΑΣ

ΤΟΥΡ ΣΟΦΙΚΟΥ 2013.ΤΟ ΤΟΤΕ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟ ΠΑΜΠΑΙΔΙΚΟ ΜΑΣ